Skriv ut recept

Grillspett och krämig dillpotatis med saltgurka

Grillspett är alltid lika praktiskt att lägga på grillen, oavsett om man blir många eller väljer att grilla lite enklare på picknicken. Även en god potatissallad hör till det latsköna sommarköket: den här är fylld av svensk smak och har en krämig dressing vilket gör att ingen extra sås behövs. För att matcha den svenska sommarkänslan och enkelheten passar vinet Stugröd alldeles ypperligt: ett smakrikt och ekologiskt rött vin som andas kontemplation, sol och semester. Och den praktiska bag- in- boxen gör det lätt att ta med sig vinet till huset på landet, såväl som på det stundande utehänget. Stugröd bag-in-box, har artikelnummer 53059 och kostar 199 kr för 3000 ml. https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stugrod-5305908/

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

Dressing

Instruktioner

1. Grillspett: Skär kött och fläsk eller korv i mindre bitar. Varva valfria ingredienser på spett. Om grillspett av trä används blötlägg dem i kallt vatten en stund, då bränner de inte så lätt.

2. Grilla spetten hastigt runtom. Nötkött får gärna ha en rå kärna i mitten, men fläskköttet ska vara precis genomstekt. Krydda med salt och peppar.

3. Sallad: Börja med dressingen. Mixa äggulor, citron, vitlök, senap, ansjovis och dill med mixerstav i en hög smal skål.

4. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet och smaka av med salt och peppar.

5. Skär potatisen i bitar och blanda med dressingen. Vänd ner rödlök, gräslök, gurka och spenat strax före servering.

Recipe by Caroline i köket at https://www.carolineikoket.com/2023/05/26/grillspett-kramig-dillpotatis-med-saltgurka/